GRAND PRIX ZA UNIJE

(Preneseno iz časopisa Turizam info br.37, 2010.g.)

Dodijeljene nagrade najuspješnijim u turističkoj akciji Primorsko-goranska razglednica

POBJEDNICI UNIJE, VRBOVSKO I KASTAV

Nagrade i priznanja najuspješnijim subjektima i djelatnicima u urizmu te turističkim mjestima dodijeljene su na svečanoj završnici turističkih akcija Primorskog radija Primorsko-goranska razgleddnica i Koka do mora, dva od gora 1. ožujka u opatijskom hotelu Adriaticu.

Primorski radi u suradnji s Turističkm zajednicom Primorsko-goranske županije već dvanaestu godinu zaredm provodi turističku akciju Primosrsko-goranska razglednica u kojoj se ocjenjuju, predstavljaju i nagrađuju mala mjesta na Kvarneru i otocima, te gradvi i općine Gorskog kotara. Akcija Korak od mora, dva od goraokrenuta je turističkim potencijalima u zaleđu Primorja. Ove jedinstvene akcije, pod zajedničkim imenom Primorska trilogija, na svečanj su dodjeli nagrada predstavile širinu i raznolikost turističke ponude ovog kraja, te okupile najvažnije turističke subjekte i djelatnike, a prisutne su pozdravili predstavnik Ministarstva turizma Tomislav Vukovac, zamjenica župana Primorsko.goranske županije Nada Turina Đurić i direktorica Turističke zajednice Primorsko.goranske županije Gordana Medved.

- U proteklih dvenest sezona emitirali smo više od pedeset tisuća minuta porgrama, promovirajući turizam naše županije i dodijelili smo oko petsto nagrada. Naša je akcija prepoznata i šire, nagrađena kao najbolji događaj između više od 160 radijskih postaja. Prije točno 14 godina upravo iz hotela Adriatic počeo je s emitiranjem Primorski radi, tada pod nazivom Radio Opatija, a danas je to prvi županijski radio i s osam odašiljača pokriva područje cijele Primorsko-goranske županije, istknuo je direktor Primorskog radija Denis Blašković.

NAGRADE KAO POTICAJ
Ove je godine konkurencija za nagrade bila zaista jaka pa je najbolje bilo zaista teško odabrati. Ocjenjivački sud u sastavu predstavnika Primorskog radija, Novog lista, časopisa Turizam info te direktora turističkih zajednica, najboljima je proglasio sljedeće sudionike akcije.

Grand Prix u kategoriji najbolje mjesto u akciji Primorsko-goranska razglednica osvojili su Unije i Vrbovsko, a titula najbolje mjesta u akciji Korak od mora, dva do gora pripala je gradu Kastav, Posebna nagrada Turističke zajednice Primorsko-goranske županije za veliki potencijal prirodnih atrakcija, kulturne baštine i lovnog turizma, izvorne gastro pnude i srdačnosti domaćina dodijeljena je općini Brod Moravice.

Naj djelatnici u turizmu jesu v.d. direktorica u TZ Lokve Iva Božić, predsjednik DVD-a Jelenje Mark Kovačić i konobar u restoranu Domino iz Dramlja Zdenko Kuzel.

Nagradu za uređenost i opremljenost apartmana dobili su Vila Klara iz Porta pokraj Malinske, Apartman Mirjana Svetličić iz Ravne Gore i Apartman Ivan Barković iz Brseča, a najljepše kuće za odmor jesu kuća Maček iz vrbnika, kuća Blaževci iz Blaževaca te kuća za odmor Marijana Pohl iz Grižana.

U kategoriji uređenost i opremljenost plaže najbolja je plaža Lanterna - Pazdehova u Dramlju. Nagrae za uređenost i ponudu ugostiteljskog objekta na Kvarneru pripale su konobi Lucija iz Povila, u Gorskom kotaru restoranu Eva iz Lokava, te restoranu hotela Balatura iz Triblja.

U kategoriji proizvodnje i uporaba autohtone hrane i piće nagrađene su konoba Palmira iz Unije, poljoprivredno-ugostiteljski obrt Grohar iz Vrbovskog i pčelarstvo Kos iz Rukavca. Najbolju ponudu turističkih atrakcija imaju Poratk, Lokve i Jelenje, dok je priznanje za originalnost i autohtonost suvenira pripalo Selačkoj smokvi iz Selca, Tegetaljki iz mrkopaljskog Obrta Perjasica, te Drvu Brajan iz Matulja.

U kategoriji ponude kulturno-zabavnih događaja prvonagrađeni su Kostrena, Vrbovsko i Kastav, a nagradu za muzejsku zbirku i spomeničku baštinu dobilo je Viškovo. U kategoriji sport i rekreacija priznanja su otišla u Unije, Delnice i Čavle, dok najbolju ponudu promo materijala i prisutnost na webu imaju Kostrena, Lokve i Kastav.

 

Izdvojeno iz "ŠTO SU REKLI O NAGRADI"

ROBERT NIKOLIĆ
Unije Grand Pri za najolje mjestu na Kvarneru
"Moram priznati da me Grand Pri za najbolje mjesto vrlo iznenadio. Možda smo se nadali nagradi za sport i rekreaciju, ali o glavnoj nagradi nismo ni sanjali. Unije imaju petnaest tisuća kuna proračuna godišnje, dakle, većina toga što smo radili isključivo je trud i entuzijazam svih mještana, uvijek spremnih uključiti se u akciju i volontirati. Ovu su nagradu zaslužili upravo mještani Unija i zbog toga sam još više ponosan na nju. Što se tiče nagrade za sport i rekreaciju, zaista smo mnogo napravili, uredili smo i osvijetlili vaterpolo igralište, uredili malonogometno i odbojkaško igralište, a organiziramo i kros za djecu od 3 do 14 godina.
Veseli me što je naš trud prepoznat i nagrađen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

unije@unije.com