Hall of fame ili "kuća slavnih" u kojoj se nalaze osobe koje su najsnažnije utjecale na život Unija. Tko su, što su i zašto su, saznajte u redcima koji slijede.

Anježa


Agneza Deroja

Žena koja je na svojim plećima othranila tisuće dekadentnih turista. Istodobno žena koja će svojim laserskim pogledom i dan danas prepoznati svaku osobu koja je barem jednom svratila na Unije, te joj uspješno nabrojati obiteljsko stablo od Napoleona naovamo...

 

 


 

Papa Joe


Josip Radoslović (1903-2002.)

Papa Joe svoj je nadimak zaslužio boreći se u 2. svjetskom ratu kao američki vojnik u Novoj Gvineji i Japanu.

Ipak, za razliku od većine, Papa Joe se iz Amerike vratio na Unije.

U sam smiraj svog života je zamjenio strogi vojnički dril zabavom uz ribolov,ribanje i ribarsko prigovaranje.Meho


Mehmed ImamovićSvatko tko je ikada bio na Unijama, morao je uočiti zamišljeni Mehin pogled i njegov traktor. Na prikolici svoje Zete i na svojim napačenim rukama prenio je na Unije tone tereta.

Ljudi skloni opijatima i danas govore da je Meho, baš poput mitskog bića Pegaza, pola čovjek, a pola traktor.

I u ovim teškim trenucima cijela redakcija je uz našeg Mehu...


Dominik


Dominik NikolićZvonar crkve Sv. Andrije. Desetljećima, taj je, inače tihi čovjek, bučno oglašavao vrijeme, pozivao na mise, ili upozoravao na opasnosti.

Danas kada je automatizacija otela dio njegove slave, najčešće ćete ga sresti ispred Jozine konobe nastale na temeljima Dominikova magarnjaka.


Drago Pekar


Drago Miota

Ako žena drži tri kuta kuće, Drago Pekar drži tri kuta otoka. Vlasnik je jedine otočke pekare sa samo jednim (ali vrhunskim) proizvodom, zemaljski je steward unijskog aerodroma i povjerenik Dinama za Unije i Srakane.

U najnovije vrijeme pokazuje veliko zanimanje za različita prijevozna sredstva, pa ga često možete vidjeti kako na vespi ili avionu, tako i na traktoru, skatebordu ili space shuttleu...

Kruha, igara i Drage Pekara!


Aco Grobar


Aco Trica

Pokvari li vam se pegla, perilica rublja, klima ili motor za čamac, bili biste u nemogućoj situaciji da se na Unije prije 15-ak godina nije doselio neumorni Aco 911. No, od znanja, još je veće srce ovog virtuoza alata, jer svoje usluge ne naplaćuje.

Poznat pod nadimkom Aco Grobar, pošto je prvi susjed pokojnim Unijanima, koji za sada nemaju niti najmanju primjedbu na njegovo poslovanje.

Ono što je grupi TNT Grunf, to je Unijama Aco.


Marjanček

 


Marijan Debelić (1938.-2005.)

Legenda Unija za kojega je apsolutno premali prostor od nekoliko stotina gigabajta kako bi opisali smisao njegovog postojanja.

I kad smo taman pomislili kako je Marjanček neuništiv ipak je kleta sudba uzela još jednog člana našeg Halla i podigla nam posjećenost stranica do neslućenih visina...

 


Ruža

 


Ruža Krsmanović

Najistaknuji član dinastije Krsmanović, jedini uposlenik i pošte i dućana u povijesti Unija, žena poznata i po tome što je svoju nasljednicu Ivanu donijela na svijet na brodu "Ivan Gundulić".

Istodobno jednom dijelu pučanstva u novijoj povijesti otoka poznata i po kliznoj tablici množenja...


Giorgio Poštar

 


Giorgio Pilepić

Čovjek bez kojega ne možete zamisliti funkcioniranje otoka je također zasluženo izborio ulaz u elitu.

Probajte se samo prisjetiti koliko Vas je puta razveselio dostavom poziva za sud ,policiju ili odsluženje vojnog roka...


Andrić


Andriić

Još jedan član za kojeg se 2005. godina nije pokazala idealnom.

Činjenice koje govore u prilog njegovom izboru su trendy naočale, trendy kućni broj 100 i naravno trendy prikriveni identitet pošto se pola otoka i nakon njegove smrti kune da je on bio Andriić, a druga polovica je uvjerena da je živio pod prezimenom Karčić... Uvjeravamo Vas da ste u pravu i jedni i drugi...

 


 

Smještaj na Unijama
{prognoza}