Kako znamo da na otoku postoji velika baza neobjavljenih podataka tražimo da nam pomognete u ogovaranju, izmišljanju i objavljivanju neprovjerenih priča. Jednom riječju, kreće unijski "Čovječe ne ljuti se".

Ideja za ovu rubriku došla je iz nekoliko smjerova. Prvo, dugi niz godina na Unijama postoje stvarni virtuozi multidisciplinarne vještine izmišljanja pa su na Unijama nerijetko viđani Steven Spielberg, Bill Gates, princ Charles ili Mladen Burnać. Drugo, trač rubrika mjesto je na kojem liječimo svoje i stvaramo tuđe frustracije, a što ima ljepše od toga. Treće, vjerujemo da će ova rubrika na osebujan način dočarati život ovog malog i maštovitog otoka.

Zato, oslobodite maštu, rastrgajte lance samozatajnosti i korektnosti, izmišljajte, lažite i ogovarajte. Redakcija stranica, naravno, ne odgovara za istinitost podataka, a izgubljene stvari ne vraćamo.

Pa, dobro nam je tu...
.. i mole se vlasnici kuća koji još nisu fasadirali kuću neka to naprave što prije. Rasprodaja fasadnih boja traje još samo nekoliko dana...

 

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest - Snimano na Unijama!!
Navodno Zizo ima nešto s tim...
   
Benzinska pumpa
Kako bi se othrvali brojnim upadicama ljubomornih stanovnika Suska koji tvrde da su Unijani pomalo samozatajni, mirni i tihi, lokalni mještani predvođeni antizelenom akcijom odlučili su uljepšati našu rivu. Od sada kada zaželite napuniti rezervoar svoga prometala, zagrijati svog bračnog druga ili jednostavno biti u medijima, navratite do naše novouređene benzinske postaje i obavite to brzo i efikasno. U slučaju bilo kakvog ekscesa dovoljno je pohitati u betonski bunker na rivi koji je projektiran kako bi mogao podnijeti tsunamije, potrese i atomske udare.
   

Klokani
Kao što će vjekovna tajna ostati zašto na kvarnerskim otocima nema zmija otrovnica, tako će par idućih stoljeća proći u odgonetavanju tko je, kada i za čiji račun naselio ljupke klokane na naš otok. Postoji varijanta da su zapravo došli redovnom brodskom linijom i imaju namjeru nastupiti na predstojećem turniru u nogometu. Predstavnik ekipe "oblokani klokani" je izjavio da je već stupio u kontakt s organizatorom turnira, gdinom Vukelićem, te da će u ekipi osim dvije pripadnice lijepšeg spola morati istodobno parcipirati i dva klokana.

P.S. Zadnja, upravo pristigla vijest je da će jedan od vodećih klokana s Unija potpisati za tajanstveni španjolski klub, sudionika ovogodišnjeg kupa Uefe !!!

 
Gore dole bez vozačke dozvole
Iako je ovo trač rubrika, nije ono što ste pomislili. Čovjek i pas slučajno su tu i čovjek je normalan, a pas nedirnut. Ono najvažnije krije se iza njih. Naime, zbog pretežito starog stanovništva, udruga za poboljšanje kvalitete života "THC Unije" pokrenula je inicijativu koja će vjerojatno uroditi plodom već ovog proljeća. Riječ je o izgradnji pokretnih stepenica na Unijama i to na najfrekventnijem potezu riva-dućan. Time će, osim naših najstarijih, odahnuti i svi oni na cjelodnevnom boravku ispred dućana. Od sada alkohol i nizbrdica više neće biti neprijatelji. No, kako to kod nas obično biva, čak i jedna ovako hvalevrijedna inicijativa naišla je na prijepore i podijele. Radi se o tome da je udruga traktorista Hrvatske, odnosno njena podružnica s Unija najavila masovni prosvjed pred stepenicama, jer bi ovom akcijom bila upropaštena jedna od dvije glavne traktorske prometnice na otoku.

Rusi dolaze
Prvo što Vam nudimo je priča nastala na glasinama da je ruski porno biznismen Jevgenij Ochijuhin iskazao veliki interes za izgradnju poslovno-ugostiteljskog nebodera na najisturenijem otoku sjevernog Jadrana i to na mjestu sadašnje Jozine konobe. Naime, ruski je biznismen u rujnu svojom jahtom posjetio nekoliko otoka od Raba do Lošinja i tom je prigodom izrazio želju da uloži dio svog bogatstva na nekom od otoka. Odluka je navodno pala na Unije zbog toga što kao najistureniji otok prema Italiji ima velike šanse privuči i velik broj talijanskih turista. Bio bi to neboder visok oko 140 m i sadržavao bi hotel s 200 soba, kockarnicu, otvoreni i zatvoreni bazen, 2 restauranta, kuglanu, salon za masažu, noćni klub, terene za squash, badminton i tenis, zatvoreno kino i otvoreno kino za jahtaše i bezbroj manjih sadržaja za zabavu i opuštanje. Bogati Rus vjeruje da bi ta glomazna građevina bila vidljiva kako za brodove i jahte na pučini, tako i za neke dijelove Italije te da bi tako bio osiguran i dovoljan broj gostiju. Lokacija za neboder još nije točno određena, ali se kao moguće lokacije spominju "blindirana" betonska kuća na rivi ili Jozina konoba jer te dvije kuće jedine imaju dovoljno velike temelje za takvu građevinu.
 
 
 
 
 

 

 

Smještaj na Unijama