ReZultati Lignjolova (ekskluzivno i konačno)


!!!

Lov na lignje! - 1.12.2007 (subota)

Dragi, nakon što nakon napornih tjedana praćanja razno-raznih programa i lovljenju koraka sa svim zbivanjima, svojim glasovima pridonesete boljoj budućnosti naše države, preporučamo savršeno kombinaciju za odmor duha i tijela, vikend "iza":

Lignjada na Unijama


Pravila su jasna i glasna:

alati lova: peškafondo i brankarela - lovi se iz brodice (brankerela nije peškafondo, na wikipediji nema, guglajte ko ne zna)

Ekipa: par sačinjavaju 2 osobe (muškog i/ili ženskog spola); tijekom natjecanja na brodici se ne smiju nalaziti druge osobe osim natjecatelja;
ekipe – parovi sami osiguravaju brodicu i opremu za lignjolov

Kotizacija za natjecanje: 50 kn po ekipi (uplaćuje se prilikom prijave)

zona lova: uvala vrulje – samunčel.

prijava: 01.12.2007. od 12,00 do 12,45 sati u galeriji Torač

početak natjecanja: 13,00 sati zajedničkim startom sa rive

završetak natjecanja: 18,00 sati predajom ulova u galeriji Torač - ekipa koja zakasni sa predajom ulova do 18,00 sati se diskvalificira

svi sudionici moraju imati odgovarajuće odobrenje za ribolov (sportska dozvola, dozvola za  mali ili gospodarski ribolov)

organizator otklanja svaku odgovornost od možebitnih štetnih posljedica po natjecatelje ili druge osobe odnosno imovinu.

  • bodovanje: 1 gram = 1 bod; 1 lignja = 200 bodova (ostali glavonošci se ne boduju)
  • pobjednik je ekipa koja postigne više bodova. u slučaju istog broja bodova bolje je plasirana ekipa koja je ulovila više liganja
  • organizator određuje suce natjecanja

Po završetku vaganja predviđena je  podjela pehara i diploma najboljima te diploma svim sudionicima. Sav ulov ostaje organizatoru koji će nakon proglašenja pobjednika organizirati veselicu uz konzumaciju ulova i muziku.

Službeni naziv natjecanja je Kup Sv. Andrije, u organizaciji standardne ekipe (nema nikakve veze s prošlogodišnjim feljtonom o lovu na divovsku lignju, ne bojite se!).

Novosti o natjecanju pratite na našim ažurnim stranicama ili podivljalom forumu (koji jedva podnosi količinu vaših poruka)

 

Idemo dalje.... dobro došli ili bolje nas našli

Dok mi ne pošaljete fotke koje fale od kronologije, i popratne tekstove, idemo dalje...

1. velika promjena - na zahtjev našeg velikog (ako ne i najvećeg) obožavatelja, maknuta je riba jer ona odbija brojne posjetitelje tjerajući ih na još jedan klik, a to se više ne nosi... tko si želi pogledati ribu iz sentimentalnih razloga može.

2. velika promjena - aerodrom je dobio lijepu novu ogradu:


(fotke poslao Damir Rabuzin)

 
LJETO 2007 - Kronologija

I ovog ljeta, već tradicionalo, sve je u znaku sportskih i kulturnih aktivnosti, tako da se s godišnjeg odmora vraćamo umorniji nego smo otišli, ali svejedno sa suzama u očima.

Bilo je svega i svačega, od novih događaja prema starijim, plus nova rubrika "vjerovali ili ne". One čega još nema, biti će uskoro...

Turnir u Šahu    
 

12.8.2007 - Održan šahovski turnir u organizaciji ŠK Lošinj, Mjesni odbor Unije, "Kalk Unije". Sudio Bojan Purić, koji je ovom prilikom i naš izvjestitelj..

(više)

Vjerovali ili ne    
Novosti iz pekare - nova vrsta kruha i peciva... (detalji, cijene, fotke kad saznamo i stignu ...)    
IzloŽba slika - Darko Gregec    
 

Događaj koji je godinama bio očekivan s velikom zebnjom konačno je ugledao svjetlo dana!
Godinama su otokom kolale glasine da je Darko zapravo po profesiji slikar, a ne kuhar ili nogometaš. Međutim, do ovog ljeta, njegove slike nitko nije vidio... (više)

Susak - Dan iseljenika - nogometni turnir (veĆ tradicionalno)
  Najbolji. Najljepši. Tradicionalno.
Nogometni turnir VII mj.    
  nekoliko videa za početak
Fešte VII mj.    
   
Nova brzbrodska linija iz Pule    
 

Gužva.

Ponedjeljak
Petak
Nedjelja

Ujutro iz Pule u Mali Lošinj-Zadar, navečer natrag...

(servisne informacije)

Radionice za kliNce    
 

U organizaciji VMOU i SFUP, idejnu voditeljicu i animatoricu Ivu, održano je nekoliko vrlo kreativnih radionica za klince. Mislim da su uživali svi koji su se našli u blizini. Tako jednostavno a opet prekrasno....

(više)

Kros za klince VII mj.

   
 

Iako su se bunili da im je teško trčati po kamanju, ipak su trčali i dali sve od sebe.. diplome je trebalo zaslužiti...

(više)

Vaterpolo dani i noĆi    
  14.7. postavljeni su reflektori i tada je počelo....

 

 

 

Akcije - udruge ( 3kom )
UDRUGA ANTUNTUN
Antuntun   Udruga Antuntun skuplja sportsku opremu za klince. Dobrodošlica LOPATAMA, ROLAMA, SKEJTOVIM, BICIKLIMA. Isto tako dobrodošla je i obleka: trenirke, majce, tenisice (32-35) i sve što vam još padne na pamet!
Obratite se Teu (098 9015934)
 
UDRUGA UNIJE +
 

Udruga Unije plus priključila se organizaciji velikoj SlowFood - uskoro više informacija o tome.

U međuvremenu:

http://www.slowfood.com/

 
UDRUGA "DJECA I OTOCI" - samo djecom možemo oživjeti naše otoke
Članove i voditelja udruge ste sigurno sreli na Unijama. Zainteresirani za pružanje podrške neka potraže više informacija na odvojenoj stranici.
 
2007.....

Preko zime na Unijama se marljivo radilo i uređivalo, kao i svake zime. Tako naš otok postaje sve ljupkiji i šareniji zahvaljujući raskoši fasadnih boja. Iznenadite se sami. Ili da se ipak ne iznenadite jako puno, da vam srce ne stane od ljepote, progledajte rubriku rekla-kazala.

Pripreme za ljeto su počele s pripremom nogometnog stadiona. Igralište je dimenzionirano. Iscrtane su out i korner linije, na sveopću radost.
Ovog ljeta uz nogometno, vjerojatno će osvanuti i pravo odbojkaško igralište. Imajte to na umu dok se budete pakirali.

 

 

Dok čekamo ljeto uživajte u proljetim fotkama u web albumu, a ako imate svojih umjetnina koje želite podijeliti s ostalima, javite se mailom... http://www.otok-unije.com/webalbum/

muha
Ovo je muha koja glumi da je pčela.

     

 

 

Smještaj na Unijama